Испанският премиер Педро Санчес предупреди днес, че разхлабването на близо

...
Испанският премиер Педро Санчес предупреди днес, че разхлабването на близо
Коментари Харесай

Испанският премиер: Вирусът не е изчезнал

Испанският премиер Педро Санчес предупреди днес, че разхлабването на близо двумесечната национална карантина ще се окаже безсмислено, ако хората не спазват правилата за социално дистанциране. Той припомни на сънародниците си, че вирусът не е изчезнал, предаде АП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7592
В понеделник 51 процента от 47-те милиона испанци вече ще могат да посещават кафенетата на открито, да ходят на театър и концерт, тъй като в регионите, в които живеят, ще започне либерализиране на ограничителните мерки. Ще бъдат позволени пътуванията в границите на провинциите и събирането на до десет души на едно място, при определени условия и с намален капацитет ще могат да отворят хотелите и ресторантите, включително на Канарските и Балеарските острови.

Строгите мерки обаче остават в сила за двата най-големи испански града - Мадрид и Барселона, където още не е постигнато желаното намаляване на заразените, както и в Гранада, Малага и Валенсия.

" Борбата продължава и ще продължи, докато не открием ваксина ", каза днес Санчес. Междувременно ще ни се наложи да живеем с този вирус и затова трябва да укрепим здравната си система, подчерта испанският премиер.

Здравното министерство съобщи днес за 179 нови потвърдени смъртни случая, с които те стават общо 26 478. Преди месец в Испания имаше средно по 900 починали на ден.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7592  Рекорден брой нови случаи на ковид в Индонезия Рекорден брой нови случаи на ковид в Индонезия  Носенето на маска на гарите във Франция става наложително Носенето на маска на гарите във Франция става наложително  10 нови случая и две жертви на COVID-19 у нас 10 нови случая и две жертви на COVID-19 у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР