Искаме оставката на кабинета - за 10 години докараха здравеопазването

...
Искаме оставката на кабинета - за 10 години докараха здравеопазването
Коментари Харесай

Нинова към ГЕРБ: За 10 години заменихте думите „достъпност“ и „безплатност“ в здравеопазването с „връзки“ и с „пари“

Искаме оставката на кабинета - за 10 години докараха здравеопазването до там, че думите „ достъпност “ и „ безплатност “, се заменят с „ връзки “ и с „ пари “. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на разискванията по вота на недоверие към кабинета „ Борисов “ 3 на тема „ Здравеопазване “.

Преди дебата Нинова честити празника на лекарите . „ Пожелаваме им да бъдат здрави, да имат сили, да продължат да помагат и да лекуват българския народ. Призоваваме ги да бъдат активни участници в разговорите и във вземането на решението за бъдещето на здравната система “, каза Нинова, цитирана от Фокус.

„ БСП за България “ искаме оставка на правителството на Бойко Борисов за погрома на здравеопазването в България. Вотът на недоверие е за последните две години от управлението, но Борисов управлява България в последните десет. За тези десет години той смени 9 министри, почти по министър на година и 8 управители на НЗОК.

Резултатът днес е следният: парите за здравеопазване в този период се увеличават непрекъснато и днес достигат 9 млрд. лв. 4 млрд. лв., уважаеми българи, плащате от джоба си т.е. нарушено е вашето основно, гарантирано от Конституцията право за безплатно здравеопазване. Плащате за избор на екип, за медицински изделия, за консумативи над масата и под масата. В резултат на това управление здравеопазването вече не гарантира достъпност, както е по Конституцията - 80% от болниците са в три големи града “, заяви още Нинова и коментира, че една родилка трябва да пътува от Свищов до Велико Търново.

„ Общинските болници фалират, те дължат около 500 млн. лв. Пред затваряне са болниците във Враца, Ловеч, Видин, Стара Загора, Чирпан, Нова Загора, Девин и други, но до тях и в дворовете на областните болници изникват печеливши частни структури “, допълни Нинова.

„ Уважаеми управляващи, за 10 години докарахте системата до там, че „ достъпност “ и „ безплатност “ трябва да замените с „ връзки “ и с „ пари “, ако нямаш едно от двете или и двете едновременно, си обречен “, заяви лидерът на БСП.

Тя посочи, че БСП иска оставката на кабинета и заради лекарствената политика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР