Иранско-европейският щам на новия коронавирус, попаднал в Русия, е много

...
Иранско-европейският щам на новия коронавирус, попаднал в Русия, е много
Коментари Харесай

Вестник: Русия върлува пандемия от политическо безсилие

" Иранско-европейският щам на новия коронавирус, попаднал в Русия, е много по-зъл от вариантите, разпространени в други части от света ", обяснява професор Анча Баранова от университета " Джордж Мейсън " в САЩ, цитирана от в. " Известия ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8120
" До момента са открити към 30 щама на вируса; проникналият в Русия е по-заразен и дава по-голям брой безсимптомни вирусоносители. И лошият, и добрият вирус обаче може да доведат до усложнения - пневмония и дихателна недостатъчност, налагаща изкуствено дишане ", казва тя. " Специалистката обаче вижда и предимства в тази ситуация. Според нея заради по-големия брой безсимптомни носители в Русия по-бързо ще бъде изграден колективен имунитет ", пише " Известия ".

" Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През участва чрез видеовръзка в откриването на 16 медицински центъра за лечение на пациенти с COVID-19. Създадени на базата на военни болници, те ще лекуват 1600 души едновременно ", информира " Росийская газета ".

Забавени пари за медици ядосаха Владимир Путин

" До края на годината рублата може да укрепне ", смята Анатолий Аксаков, шеф на комисията по финансовия пазар в Държавната дума, чиято прогноза помества официозът в друг материал. " Обявената от Путин по повод пандемията държавна подкрепа за семействата с деца от 3 до 16 г. - по 10 000 рубли (около 120 евро) на дете, няма да повлияе върху курса на нашата валута ", добавя той.

" Цялата управленска верига в Русия е пренастроена с цел да изпълнява по-бързо мащабната антивирусна програма на федералния център в подкрепа на населението и бизнеса. Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През лично следи всички плащания да стигнат до всеки получател ", уверява в друга статия " Росийская газета ".

" Кого ще спасят мерките за подкрепа, предприемани от властта? " в Русия, пита се в анализ " Свободная преса " и предрича: " Милиони компании ще изчезнат, половината страна ще остане без работа ".

Според " Независимая газета " в Русия върлува пандемия от политическо безсилие. " Във федерацията са регистрирани 41 политически партии. Сега е моментът те да подпомогнат хората в коронавирусната криза, привличайки нови привърженици. Партиите обаче предпочитат да критикуват изпълнителната власт, нейните пропуски и грешки, без да вземат предвид реалните ѝ дела. Не е ли това твърде лесна задача, не е ли по-добре партиите да се вслушат в изплашения от пандемията народ ", възмущава се вестникът.

" В какво ще се превърнат моловете в Русия след пандемията ", разсъждава " Комерсант " под заглавие " Търговско-развлекателен дисбаланс ". В новата реалност страхът пред епидемията едва ли ще намалее. Хората в Русия може да изгубят изобщо интерес към многолюдните молове, предлагащи многочасов шопинг и развлечения в зоните за хранене.

Търговските центрове навярно ще се превърнат в комплекси от кетъринг цехове, медицински центрове и терминали за доставка на поръчки. Но най-добрият вариант е да видим паркове на мястото на кината и споделени офис пространства вместо веригите за фастфуд, пише " Комерсант ".

" Защо американките си стоят в изолация без маникюр, направен в салон за красота, а жените в Русия не могат ", пита се " Новая газета " в статия за плъзналите из страната нелегални козметички на повикване. " Феите с куфарчета - доскорошни домакини, вече нямат пари, за да си седят вкъщи, а пазарът не им предлага друга работа. Затова се занимават с примитивна козметология по домовете ", пише още изданието.

" Конспиративните умения на тези жени, безстрашие и авантюризъм биха смаяли дори Ал Капоне, умрял впрочем също от пневмония ", изтъква всекидневникът. В Русия има към половин милион подобни майсторки и десетки милиони старомодни жени, които по-скоро ще докарат в семейството пневмония, отколкото да се покажат пред мъжа си занемарени. Днес красотата убива в буквалния смисъл на думата ", заключава " Новая газета ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8120  Може ли организмът ни самичък да пребори COVID-19?

Може ли организмът ни самичък да пребори COVID-19?  Психолог: Брифингите на Щаба бяха като на траурна организация и това уплаши хората

Психолог: Брифингите на Щаба бяха като на траурна организация и това уплаши хората  Латинска Америка се бори с COVID-19 Латинска Америка се бори с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР