Иранските власти днес затвориха магазини и предприятия и забраниха пътуванията

...
Иранските власти днес затвориха магазини и предприятия и забраниха пътуванията
Коментари Харесай

Иран затвори магазини и предприятия и забрани пътуванията между големите градове

Иранските власти днес затвориха магазини и предприятия и забраниха пътуванията между големите градове, включително до и от столицата Техеран, предаде Асошиейтед прес.

През последните пет дни Иран регистрира по повече от 430 смъртни случая, свързани с Ковид-19.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в страната вече е над 841 хиляди, след като през последното денонощие са били установени малко под 13 хиляди нови заразени, съобщи днес иранското министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

Говорителката на ведомството Сима Садат Лари каза, че за изминалите 24 часа са починали 431 пациенти с Ковид-19 и с тях общият брой на починалите смъртните случаи в Иран, свързани с причиняваното от новия коронавирус заболяване, е достигнал 44 327. Най-много смъртни случаи на хора с Ковид-19 - 485 - е имало на 16 ноември. Възстановилите се от заразата иранци са 596 136.

Иран е далеч най-тежко засегнатата от пандемията държава в Близкия изток.

Новите ограничителни мерки включват затваряне на повечето предприятия, магазини, търговски центрове и ресторанти в големи градове като Машхад, Исфаган и Шираз, съобщи АП. В Техеран и околностите на затваряне подлежат 70 на сто от предприятията и търговските обекти; в столицата се затварят училищата и учениците преминават на онлайн обучение. Иранските власти са определили като огнища на зараза близо 160 големи и малки населени места, където има висок процент на положителни тестове.

Президентът прикани днес по държавната телевизия хората да спазват ограничителните мерки, за да помогнат " да намалеят смъртните случаи ". Той обеща правителството да отпуска парични помощи в продължение на четири месеца на 30 милиона иранци с ниски доходи.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15454  Дариткова за нещастието в Пловдив: Случаят не може да бъде клеймо върху всички работещи в системата Дариткова за нещастието в Пловдив: Случаят не може да бъде клеймо върху всички работещи в системата  Млад мъж умря след часове блуждаене по лечебни заведения в Бургас Млад мъж умря след часове блуждаене по лечебни заведения в Бургас  Обявиха по кое време пускат имунизацията на BioNTech и Pfizer Обявиха по кое време пускат имунизацията на BioNTech и Pfizer
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР