Иранските власти съобщиха за 200 смъртни случая, свързани с новия

...
Иранските власти съобщиха за 200 смъртни случая, свързани с новия
Коментари Харесай

Иран съобщи за нови 200 починали от COVID-19

Иранските власти съобщиха за 200 смъртни случая, свързани с новия коронавирус, през последното денонощие, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10163
Това е трети рекорд за по-малко от 10 дни. Предишният е от неделя, когато починалите бяха 163-ма, цитира БТА.

Рекордна смъртност в Иран

С новите случаи починалите в страната вследствие на коронавируса стават 11 931, каза по държавната телевизия говорителката на здравното министерство Сима Садат Лари. Тя съобщи също, че новите заразени за последните 24 часа са 2637, с което официално потвърдените случаи в страната стават 245 688.

Говорителката отбеляза, че броят на пациентите е нараснал значително в град, който не назова, но където в последните дни са се състояли около 50 сватбени тържества.

Иран, където първите случаи на зараза с коронавируса бяха установени през февруари, е най-засегната от епидемията страна в Близкия изток.

След първоначален спад в броя на случаите, в средата на май Иран разхлаби мерките за ограничаване на разпространението на вируса и задвижи отново икономиката. Според експерти това е довело до драстично увеличение в броя на заразените, тъй като хората не гледат на хигиенните правила сериозно.

Властите многократно предупреждаваха населението да спазва предписанията за предпазване от вируса. " Винаги носете защитна маска, когато излизате ", призова днес за пореден път Сима Лари.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10163  Разследват някогашни френски министри поради рецесията с ковид Разследват някогашни френски министри поради рецесията с ковид  Новите случаи на ковид в Румъния са 397 Новите случаи на ковид в Румъния са 397  23 са новите случаи на COVID-19 в Словения 23 са новите случаи на COVID-19 в Словения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР