Интензивните мерки на Калифорния за домашна самоизолация подобряват перспективите от

...
Интензивните мерки на Калифорния за домашна самоизолация подобряват перспективите от
Коментари Харесай

В Калифорния през май ще свършат болничните легла за заразени с коронавируса

Интензивните мерки на Калифорния за домашна самоизолация подобряват перспективите от забавяне на разпространението на епидемията от коронавируса, но все пак щатът ще свърши болничните легла около средата на май, заяви губернаторът Гавин Нюсъм, цитиран от Ройтерс и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3681
Спазването на издадените преди две седмици от Нюсъм нареждания изглежда ще спести на щата най-тежкия сценарий, в който милиони души да се заразят горе-долу по едно и също време, но което води до необходимост от 700 000 болнични легла, каза здравният министър на Калифорния Марк Гали.

Дори обаче при планираното увеличаване на броя болнични легла в щата от 75 000 на 125 000, този капацитет ще бъде надхвърлен след около шест седмици, каза Нюсъм.

Прекалено рано е да се облекчат правилата за самоизолация или да се позволи на учебните заведения да отворят, заяви губернаторът.

Очаква се учебните заведения в Калифорния да останат затворени поне до края на годината, а щатът да премине на дистанционно обучение, каза Нюсъм, цитиран от ДПА.

Той добави, че учебните занятия продължават да се водят, но онлайн и по други начини.

В Калифорния има близо 7 милиона учащи се в държавни и частни учебни заведения.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3681  Нови 63 умряли от ковид в Турция Нови 63 умряли от ковид в Турция  Андрю Куомо: 16 000 души могат да починат от COVID-19 в Ню Йорк Андрю Куомо: 16 000 души могат да починат от COVID-19 в Ню Йорк  509 нови смъртни случая на инфектирани с новия ковид във Франция 509 нови смъртни случая на инфектирани с новия ковид във Франция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР