Инж. Огнян Ценков, член на Изпълнителния съвет на „Републиканци за

...
Инж. Огнян Ценков, член на Изпълнителния съвет на „Републиканци за
Коментари Харесай

Инж. Ценков от Републиканци за България се включи като доброволец в борбата срещу COVID-19 във Видинската болница

Инж. Огнян Ценков, член на Изпълнителния съвет на „ Републиканци за България “ и общински съветник в ОбС – Видин е доброволец в МБАЛ „ Света Петка “, съобщиха от пресцентъра на партията.

Инж. Ценков, който бе кмет на крайдунавския град в мандат 2015 – 2019, откликна на апела на ръководството на болничното заведение за набиране на доброволци. Днес бе първото дежурство на Огнян Ценков в лечебното заведение, което обслужва 11-те общини от област Видин.

Видинската болница е сред болниците, изправени пред редица трудности, основната сред които е липсата на кадри. Редица отделения са неработещи. Неврологичното отделение не работи и тежките случаи се лекуват в Ломската болница, която се намира на около 60 км от Видин. От месец март не функционира и акушеро – гинекологичното отделение. Фактът, че от 9 месеца във Видин не се раждат видинчани, е изключително притеснителен и тревожи жителите на областта.



Огнян Ценков е сред общинските съветници, които многократно поставят въпроса за нуждата от общи действия за подкрепа и спасяването на единственото държавно болнично заведение в област Видин. Инж. Огнян Ценков не счита решението си за героизъм или нещо, което се прави за аплодисметни. Решението му е продиктувано от желанието му да помогне на болницата и на своите съграждани в един труден за всички момент.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15852  Русия ще разреши на маджарски лекари да се срещнат с процеса на произвеждане на ваксина против COVID-19 Русия ще разреши на маджарски лекари да се срещнат с процеса на произвеждане на ваксина против COVID-19  Втора промяна военни се изправят против COVID-19 в лечебните заведения Втора промяна военни се изправят против COVID-19 в лечебните заведения  Ангелов: Ваксините против COVID-19 ще бъдат безвъзмездни и доброволни

Ангелов: Ваксините против COVID-19 ще бъдат безвъзмездни и доброволни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР