Индонезийски министър беше разкритикуван остро заради сравнението на новия коронавирус

...
Индонезийски министър беше разкритикуван остро заради сравнението на новия коронавирус
Коментари Харесай

Разкритикуваха индонезийски министър, сравнил коронавируса със съпруга

Индонезийски министър беше разкритикуван остро заради сравнението на новия коронавирус със съпруга в опит да уталожи общественото безпокойство относно облекчаването на ограниченията заради COVID-19, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8635
Правителството на Индонезия се готви за вдигането на частичните ограничителни мерки в някои части от страната в началото на юни и за възприемането на " новото нормално ".

" Вечно ли ще се крием? Можем да се приспособим към ситуацията, като същевременно продължаваме да обръщаме внимание на нашето здраве ", казва Мохамад Махфуд, министър-координатор за политическите, правните и въпросите на сигурностт.

" Онзи ден получих меме от колегата ми Лухут Панджайтан, което гласи: " Коронавирусът е като съпругата ти. Първоначално се опитваш да го контролираш, след което осъзнаваш, че не можеш. После се научаваш да живееш с него ", допълва министърът на английски.

Панджайтан е министър-координатор за морските въпроси.

Думите му предизвикаха недоволоство сред женски правозащитни организации, както и сред много индонезийци, допълва БТА.

" Изказването не само отразява некомпетентността на правителството в справянето с пандемията от COVID-19, но е и свидетелство за сексистките и женомразки нагласи на обществените лица. Подобни сравнения само могат да нормализират културата на насилие срещу жените ", се посочва в изявление, направено от Дружеството за женска солидарност.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8635  Петима в Шуменско са нарушили наложената им карантина Петима в Шуменско са нарушили наложената им карантина  111-годишна чилийка пребори ковид 111-годишна чилийка пребори ковид  Цацаров: Ако опозицията счита, че приемането на техния Антикорупционен закон е разковничето на битката с корупцията, на неверен път е

Цацаров: Ако опозицията счита, че приемането на техния Антикорупционен закон е разковничето на битката с корупцията, на неверен път е
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР