Индия регистрира най-големия досега дневен ръст на заразените с коронавирус,

...
Индия регистрира най-големия досега дневен ръст на заразените с коронавирус,
Коментари Харесай

Рекорд в Индия! Регистрираха най-големия досега дневен ръст на заразените с коронавирус

Индия регистрира най-големия досега дневен ръст на заразените с коронавирус, с 5242 нови случая на заразата и 157 починали от COVID-19 през последните 24 часа, като общият брой на заразените в страната надхвърли 96 000 души, предаде Асошиейтед прес. По брой на заразени с коронавирус страната излезе на първо място в Азия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8126
Индийските власти досега са регистрирали 3029 смъртни случая от COVID-19.

Ръстът на заразените идва ден, след като федералното правителство удължи срока на общонационалната карантина до 31 май, но отхлаби някои ограничения, за да възобнови икономическата дейност и да даде на отделните щати повече контрол в определяне на карантинните мерки.

Властите до голяма степен отдават последния ръст на заразените на завръщането на стотици хиляди работници мигранти в индийските села, където здравната инфраструктура е по-слаба.

Индия излиза от кризата с мащабна приватизация

Индийските власти облекчиха карантинните мерки на 4 май и дори позволиха на милиони работниците мигранти да се върнат у дома.

Индия забрани всички вътрешни и международни полети. Метрото, училищата, университетите, хотелите и ресторантите в цялата страна остават затворени.

Повечето от случаите на заразата в Индия са регистрирани в големите й градове. Само в Мумбай, финансова столица и града на Боливуд, са регистрирани почти 20 процента от всички случаи.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8126  Британски лекари разкриват кои деца ще развият тежка форма на COVID-19 Британски лекари разкриват кои деца ще развият тежка форма на COVID-19  Ню Йорк таймс: Не питайте президента какъв брой са умрелите от COVID-19 Ню Йорк таймс: Не питайте президента какъв брой са умрелите от COVID-19  342 са инфектирани с ковид в Германия 342 са инфектирани с ковид в Германия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР