Индийският премиер Нарендра Моди заяви в реч по телевизията, че

...
Индийският премиер Нарендра Моди заяви в реч по телевизията, че
Коментари Харесай

Индийският премиер: Намираме се в критичен момент

Индийският премиер Нарендра Моди заяви в реч по телевизията, че смъртността от коронавируса в страната му е под контрол, но въпреки това добави, че Индия се намира в критичен момент, предаде АП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9910
" Вярно е, че ако погледнем смъртността от короната, то в сравнение с много страни по света Индия изглежда е добре ", каза Моди. Той отдаде това на решението си да затвори страната от края на март до началото на юни без някои жизненоважни за нейното функциониране сектори.

За последното денонощие: Над 400 починали в Индия от COVID-19

Но откакто всеобщата карантина беше отменена, броят на новите случаи скочи рязко и Индия се нареди на четвърто място сред най-тежко засегнатите от коронавируса страни в света. Макар някои ограничения все още да са в сила, много икономически сектори подновиха дейността си и животът предпазливо се се връща в нормалния си ритъм.

Моди обаче обвини хората, че не носят маски и не спазват предписанията за социална дистанция. " Хората стават нехайни ". " Трябва да изобличаваме нарушителите ", каза той.

Индийският лидер призова властите по места да бъдат по-строги при прилагането на правилата за социална дистанция.

Това беше шестата реч на Моди от началото на пандемията. Индия е отчела общо около 570 000 инфектирани и над 16 000 смъртни случая.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9910  COVID-19 ускори сили въздействието на Китай COVID-19 ускори сили въздействието на Китай  Българите са взели безлихвени заеми за 44 млн. поради Коронавирус рецесията Българите са взели безлихвени заеми за 44 млн. поради Коронавирус рецесията  109 нови случая на ковид в Босна и Херцеговина за денонощие 109 нови случая на ковид в Босна и Херцеговина за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР