Има хора, които лесно се адаптират към нова среда, общуват

...
Има хора, които лесно се адаптират към нова среда, общуват
Коментари Харесай

Срамежливи сте? Ето решението

Има хора, които лесно се адаптират към нова среда, общуват свободно, бързо намират общ език с различните хора. За други обаче този процес е много труден, дори невъзможен, предава " Дарик ".

Срамежливостта се проявява от ранна възраст. Нерешителните деца се притесняват да отговарят в училище, не предприемат никакви инициативи, дори да са с отлични способности. В юношеството срамежливостта се изостря и причинява много неприятни моменти.

Мъжете от тези зодии са типичните мамини синчета! Стойте далеч от тях, за да не превърнете живота си в ад!

Според американския психолог Филип Зимбардо тази черта е характерна за всяко трето дете, и по-често се проявява при момичетата , отколкото при момчетата.

Някои учени смятат, че срамежливостта се наследява. Тази теория се потвърждава от факта, че децата на енергични и общителни родители много рядко страдат от срамежливост, докато децата на срамежливи родители се отличават със същите характеристики. Изследователи от университета в Харвард са намерили сходни физически и емоционални показатели при плахи деца. В ранна детска възраст при тях се наблюдава учестен пулс, те са по-лесно възбудими и плачат по-често.

Други обаче смятат, че гените нямат нищо общо със срамежливостта. По-важна е средата, в която детето расте.

Срамежливостта обикновено е характерна за първородните деца, докато следващите са по-контактни, по-лесно приспособими към обстоятелствата. Психолозите обясняват този феномент с факта, че родителите се тревожат прекалено много за първородното дете, а второто бива по-малко притеснявано от натрапчивите грижи на родителите. По-малките придобиват ловкост и умения за преговори, растейки покрай по-големите си братя и сестри.

Какво разкриват за една жена дължините на показалеца и на безименния пръст

Ето няколко съвета как да се справите със срамежливостта:

Приемете себе си такъв, какъвто сте. Не се анализирате и не изисквате твърде много от себе си.

Не придавайте толкова голямо значение на мнението на другите. Никога не може да ви харесат всички хора, а и това не нужно.

Започнете да изказвате своето мнение. Така ще придобиете увереност.

Не си мислете, че сте център на света и всички гледат само вас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР