„Имахме в обедното меню пиле с лапад. Не знаех как

„Имахме в обедното меню пиле с лапад. Не знаех как ...

Кърджалийски сервитьор направи разкрития за бранша, които ще разплачат мнозина клиенти.„Имахме в обедното меню пиле с лапад. Не знаех как да изпиша зеленчука на табелата пред заведението-дали с „т” или с „д” в края. Затова, за да не се излагам, лепнах „Пиле със спанак”.

Това разказва сервитьор с 20-годишна практика по заведенията в Кърджалийско. Сервирал е, бил е барман, готвач. Това продължава да върши и до днес. Смята себе си за един от най-добрите в бранша, за когото няма тайни в професията. Дразни се на „разни аматьори, които идват временно и развалят качеството на професията”.

Всъщност няма значение дали умееш правописа и граматиката, когато си най-добрия в друга сфера. Просто всеки трябва да си знае гьола, но така да го пригоди за собственото си съществуване в него, че дори и от по-големи водоеми да му завидят. Елементарна логика на капитализма. Научи се да правиш нещо до съвършенство и тогава парите сами ще потекат. Нито едно общество няма нужда от всичколози. „Онзи” свят, към който се стремят нашенци, го е доказал, пише 24rodopi.com.
 

Източник: blitz.bg