Имало е години когато ноември е имало над 25 градуса.

...
Имало е години когато ноември е имало над 25 градуса.
Коментари Харесай

Анастасия Стойчева от НИМХ обяви колко дълго ще зъзнем и дали ще се радваме на много сняг

Имало е години когато ноември е имало над 25 градуса. Ако се върнем назад във времето. Имаме прекалено дълга статистика, за да кажем, че всичко, което ни се е случва сега, се е случвало и преди. Не бива да спекулираме. Това заяви синоптичката Анастасия Стойчева в ефира на bTV.
Официално зимата идва в края на декември, пошегува се тя, визирайки астрономическата зима и допълни, че първият сняг вече падна във високите части на страната. И в Източна България още в петък може да се образуват снежинки. Това атмосферно налягане дни наред ни защитаваше, но вече си отива ", посочи тя.
От днешният ден бавно и постепенно температурите ще се понижават. От 15 до 18 температурите ще са под нулата. Следващата сряда, както виждате колкото по-далече отиваме във времето, ще бъде по-хладно. Ще бъдем в предната част на един Средиземноморски циклон, който ще повиши температурите, но ще е за кратко.
В четвъртък и петък циклон ще се настани по-трайно над Балканския полуостров, ще засегне и Централна Европа.
Ще ни очаква предимно облачно време в по-голямата част от страна, със североизточен вятър. Ще нахлува студен въздух, каза Стойчева.
Следващата седмица ни очаква все по-студено време, обобщи синоптикът.

Очакват ни съответно с валежите от дъжд и във високите части на планини от сняг. Между 4 и 10 л, но в отделни планински райони може да достигнат 15-20 л. В западните райони може да няма дъжд.
Интензивни снеговалежи, при които да има зимна обстановка, все още не се виждат. Снежна покривка, която да се задържи и да остане, особено в равнинната част на страна, не се очакват. Но това сухо време вече приключи.
Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР