Икономическият съветник на Белия дом Кевин Хасет заяви, че очаква

...
Икономическият съветник на Белия дом Кевин Хасет заяви, че очаква
Коментари Харесай

Безработицата в САЩ може да достигне 19%

Икономическият съветник на Белия дом Кевин Хасет заяви, че очаква нивото на безработица в Съединените щати през април да бъде около 19%.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6882
Тази прогноза е по-висока от осреднените очаквания на икономисти и анализатори за априлска безработица между 15% и 16%, предаде БНР. Официалните данни за американската безработица и за трудовия пазар ще бъдат оповестени в края на следващата седмица (на 8-и май).

В четвъртък бяха представени последни данни за подадените от американците молби за помощи за безработица, като в рамките на миналата седмица те нараснаха с нови близо 3,84 милиона и само в рамките на последните шест седмица техният брой достигна 30 милиона, което е над 18% от работната сила в Съединените щати.

Говорейки пред телевизия FoxNews, Кевин Хасет отбеляза, че позитивният икономически обрат може да настъпи бързо, но само ако в скоро време коронавирусната инфекция бъде поставена под контрол.

Ако обаче вирусната пандемия продължи и лятото, възстановяването на американската икономика ще бъде много по-трудно, посочи икономическият съветник на Белия дом и добави, че администрацията на президента Тръмп " много скоро ще има по-добра представа " за това какво трябва да се направи по отношение на икономическите стимули.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6882  Заразените в Русия надвишиха 114 000, а в Украйна гонят 11 000 Заразените в Русия надвишиха 114 000, а в Украйна гонят 11 000  Даренията за битка с COVID-19 в България доближиха близо 34 млн. лева Даренията за битка с COVID-19 в България доближиха близо 34 млн. лева  Пенсионер пребори COVID-19 макар тежкото си положение Пенсионер пребори COVID-19 макар тежкото си положение
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР