Икономическата ситуация е свързана с това колко дълго ще продължи

...
Икономическата ситуация е свързана с това колко дълго ще продължи
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Мярката 60/40 е с грижа за работника, а не за фалиращи бизнеси

Икономическата ситуация е свързана с това колко дълго ще продължи пандемията. Ще стигнем и до стопанска криза, засега това са страхове. Много малко сектори няма да бъдат засегнати. Ако мислим, че от такава криза ще излезем " сухи от водата ", няма как да стане. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва в предаването " Неделята на Нова " по Нова телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3078
Горанов разкри, че държавата трябва да поеме издръжката на 3 млн. души.

Горанов с важно предупреждение за схемата 60:40

" Не искаме да запазим предприятията, които не могат да се запазят, а бизнесите, които виждат перспектива и искат да се възползват от помощта. Това не е мярка за бизнеси, които ще фалират ", коментира мярката 60/40 финансовият министър.

" Има бизнеси, които бързо се справят, има предприятия, които по-трудно могат да преминат към промяна на дейност. Мярката е за работодателите, които искат да запазят заетост. Тези, които не искат да се разделят със своите резерв и не искат да проявят солидарност, да не приемат мярката. 60/40 е с грижа за работника, а не за бизнеса и работодателите, които не искат да участват ", допълни Горанов по темата.

" Не можем да отделим ресурс като Германия и САЩ. Ще видите, че Франция дава по-малко от нас, ако сравним средствата и БВП на страната ", разкри финансовият министър.

Какво се разбра държавата с бизнеса и синдикатите за схемата 60/40?

" Сега последиците за икономиката са да задоволим преките нужди на хората ", каза още той.

" Ще предложа първоначален вариант за актуализацията на бюджета с повече финансиране за бизнесите. Става въпрос за милиарди левове ", съобщи Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

" Не предвиждаме на намаляването на ДДС за ресторантите, не всички плащат такъв. Временно се отлага дебатът за наредба Н18 ", отговори министърът на финансите.

" БНБ и търговските банки ще анонсират единна стратегия за отсрочвания на банкови кредити ", завърши Горанов и уточни, че тази мярка няма да е " кредитна ваканция ".


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3078  Ресторантьорският отрасъл във Велико Търново е освободил от работа над 2 000 души Ресторантьорският отрасъл във Велико Търново е освободил от работа над 2 000 души  COVID-19 удари тежко бизнеса, ето къде към момента наемат служащи COVID-19 удари тежко бизнеса, ето къде към момента наемат служащи  Германски министър се самоуби поради COVID-19 Германски министър се самоуби поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР