Израелското правителство обяви днес, че е назначило ръководител на борбата

...
Израелското правителство обяви днес, че е назначило ръководител на борбата
Коментари Харесай

В Израел броят на случаите на коронавирус се увеличават

Израелското правителство обяви днес, че е назначило ръководител на борбата с коронавируса, след като броят на новозаразените премина обявеното за критично равнище и в страната всеки ден се провеждат протести срещу правителствената стратегия за кризата, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10715
Късно снощи здравното министерство на Израел съобщи, че са открити около 2000 нови случая за един ден. По-рано министърът на здравеопазването Юли Еделщайн беше заявил, че ако Израел достигне равнището от 2000 новозаразени за 24 часа, това ще бъде сигнал, че са необходими допълнителни ограничения и може би нова карантина.

Професор Рони Гамзу, главен изпълнителен директор на медицинския център Сураскив Тел Авив и бивш генерален директор на министерството на здравеопазването, беше назначен за мениджър на Националния коронавирусен проект, съобщи канцеларията на премиера. В изявлението се отбелязва, че Гамзу има " дългогодишен административен опит в здравната сфера " и е създал проект за предпазване на възрастните граждани от коронавируса.

Израелските медицински сестри обявиха стачка в разгара на пандемията

В Израел бяха регистрирани общо 56 085 случая на коронавируса, 23 310 са издравелите. 273 са сериозно болни, а 430 станаха жертва на болестта.

В средата на май дневният брой на новозаразените се измерваше с двуцифрени числа. След облекчаването на ограниченията броят им нарасна рязко, отбелязва ДПА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10715  Хонконг заяви за рекордни 118 инфектирани с ковид за денонощие Хонконг заяви за рекордни 118 инфектирани с ковид за денонощие  Турски министър: Не се ръкувайте и прегръщайте Турски министър: Не се ръкувайте и прегръщайте  По два нови случая на COVID-19 са регистрирани в Котленско и в Новозагорско По два нови случая на COVID-19 са регистрирани в Котленско и в Новозагорско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР