Изпитването на ваксината срещу Covid-19, разработвана от Оксфордския университет и

...
Изпитването на ваксината срещу Covid-19, разработвана от Оксфордския университет и
Коментари Харесай

Изпитването на оксфордската ваксина срещу COVID-19 включва 50 000 участници

Изпитването на ваксината срещу Covid-19, разработвана от Оксфордския университет и фармацевтичната компания AstraZeneca включва около 50 000 участници, заяви във вторник пред BBC Radio 4 Андрей Полард от Оксфордската група за ваксини, цитиран от БНР.

Професорът по педиатрична инфекция и имунология подчерта, че размерът на изпитването е " ключов ", за да се гарантира безопасността на ваксината. Полард също така каза, че броят на случаите на Cожид-19 ще бъде важен фактор за определяне кога ваксината ще бъде налична.

Въпреки това той прогнозира, че текущите изпитвания могат да предоставят достатъчно данни за безопасността и ефективността на ваксините, които след това могат да бъдат представени на регулаторните органи преди края на настоящата година.

Оксфордският университет, работещ върху ваксината Covid-19 заедно с компанията AstraZeneca, обяви по-рано през деня, че започва изпитване за възможно ново лечение на болестта.

AstraZeneca започна първата фаза на изпитанието на свой кандидат за лечение на Covid-19, разкриха от компанията във вторник.

Изследването е предназначено да определи безопасността и ефикасността на комбинацията на AstraZeneca от моноклонални антитела, синтетично произведен протеин, който имитира естествените антитела и който потенциално би могъл да противодейства на симптомите на Covid-19 по подобен начин, както го прави възстановителната кръвна плазма.

Ако се окаже успешно и безопасно, лечението може да се използва за предотвратяване на прогресията на заболяването при пациенти с коронавирус, както и като средство за превенция за хора, изложени на самия вирус, заявиха фармацевтичната компания.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11719  Русия заяви за 4696 нови случая на ковид през последните 24 часа Русия заяви за 4696 нови случая на ковид през последните 24 часа  Още 11 случая на COVID-19 в ямболска мебелна компания Още 11 случая на COVID-19 в ямболска мебелна компания  COVID-19 удари COVID-19 удари " Маскираният артист "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР