Излизането на Великобритания от Европейския съюз „може да остане като

...
Излизането на Великобритания от Европейския съюз „може да остане като
Коментари Харесай

Хилари Клинтън обяви коя ще е „най-голямата самоналожена рана в модерната история“

Излизането на Великобритания от Европейския съюз „ може да остане като една от най-големите и ненужни самоналожени рани в модерната история “. Това заяви бившият кандидат за президент на Демократическата партия и Държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън по време на посещение в Белфаст.

„ Няма да се извиня за това, че бях против Брекзит от самото начало “, заяви Клинтън, добавяйки че тя е „ мислила, че е лоша идея преди референдума и мисля, че е още по-лоша идея в момента “.

Говорейки пред публика в „ Queen’s University “, където получи почетна степен за своя „ значителен принос към северноирландския мирен процес “, Клинтън добави: „ Изглежда, че Брекзит ще се случи по един или друг начин. Ключовият момент е, независимо от това как ще се случи, да не бъде позволено Брекзит да подкопае мира и просперитета, който беше толкова скъпо извоюван тук “.

Тя посочи, че е дошла в региона „ като приятел, който знае колко трудна е била борбата “.

Визирайки настоящото безизходно положение по отношение на въпроса за ирландската граница в преговорите за Брекзит, Клинтън заяви, че според нея най-устойчивото решение е в запазването на Белфасткото споразумение, уточнява Фокус.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР