Излизането на Великобритания от ЕС без споразумение ще има катастрофални

...
Излизането на Великобритания от ЕС без споразумение ще има катастрофални
Коментари Харесай

Германски експерт: Брекзит без сделка ще има катастрофални последици в няколко бранша

Излизането на Великобритания от ЕС без споразумение ще има катастрофални последици за компаниите и работниците във Великобритания и Европа, каза шефът на Германската промишлена асоциация Дитер Кемпф, цитиран от „ Ройтерс “.

Британският премиер Тереза Мей се бори да защити проектоспоразумението, договорено с ЕС, но опозиция вътре и извън нейната партия засилва вероятността от Брекзит без споразумение и дори нов референдум.

Дитер Кемпф каза, че липсата на споразумение ще удари особено силно автомобилния, аерокосмическия, химическия, фармацевтичния, инженерния и електротехническия сектор. Банковият и туристическият сектор също ще бъдат засегнати. Той допълни, че германските фирми трябва да се подготвят за излизане на Великобритания от ЕС без сделка, което ще създаде огромни затруднения за десетки хиляди компании и стотици хиляди работници от двете страни на Ламанша, каза той.

Според опонентите на проектоспоразумението, което трябва да бъде одобрено от британския парламент, то оставя прекалено много правомощия на Евросъюза, а същевременно лишава Великобритания от правото да участва в създаването на правилата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР