Изказване на македонския премиер Зоран Заев пред босненската телевизия „Н1“

...
Изказване на македонския премиер Зоран Заев пред босненската телевизия „Н1“
Коментари Харесай

Зоран Заев взриви Македония: Самуил не е наш! Той е син на…

Изказване на македонския премиер Зоран Заев пред босненската телевизия „ Н1 “ разбуни обществеността и даде повод на опозицията да му отправи остри критики. То касае болната тема за цар Самуил и неговата национална принадлежност.

Според опозиционното скопско издание „ Република “ Заев сам се бламирал с отговорите на въпросите на журналиста, който разбирал македонски, на „ югославския есперанто “, съобщава „ Фокус “.

Премиерът предизвика гняв в опозицията с изказването, че преди да дойде на власт,, Македония е била в конфликт с всичките си съседи, което означава, че проблемът е в нея. Заев обясни на журналиста, че „ с българите сме сключили споразумение за добросъседски отношения, приехме да споделяме общата история “.

„ Ние имаме своя собствена, България също има своя собствена, но имаме и обща история. И приехме това! Например, на кой е бил цар Самуил? Като четем учебниците – той е син на Господ! Значи не е бил македонец, нито е бил българин, така че е общ. Направихме това и България се превърна в приятел за пример “, заяви Заев и потвърди, че не е чел учебниците преди да нареди да им се направи ревизия.

Преди дни той отново разбуни духовете с изказването си: " Решението на Обединеното кралство за Брекзит отвори свободно място за нашата страна в икономическото и политическото обединение ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР