Извънредна епидемична обстановка ще се обявява единствено с решение на

...
Извънредна епидемична обстановка ще се обявява единствено с решение на
Коментари Харесай

Решено: Правителството ще обявява извънредна епидемична обстановка

Извънредна епидемична обстановка ще се обявява единствено с решение на Министерския съвет. Това решиха депутатите с одобрените на второ четене промени в Закона за здравето.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7810
Новите текстове имат за цел да набележат мерките, към които ще се придържа страната ни, за да се опита да ограничи заразата от COVID-19 след края на извънредното положение, чийто срок изтича на 13 май и няма да бъде удължаван.

Ще се сдобие ли здравният министър с еднолична власт по време на пандемията?

Извънредна епидемична обстановка ще може да се обявява за определен период от време с решение на кабинета, по предложение на министъра на здравеопазването и въз основа на извършен анализ на риска от държавния здравен инспектор.

Първоначалното предложение бе това да става с решение на здравния министър, но управляващите се отказаха от него. Отговорността да се носи от Министерския съвет като колективен орган бе и настояването на опозицията от БСП.

По предложение на ГЕРБ депутатите одобриха и осем критерия, част от които трябва да бъдат налице, за да се обяви извънредна епидемична обстановка в страната или на територията на отделен регион.

На задължителна изолация ще подлежат всички болни от заразни заболявания. Остава и карантината за доказаните контактни на тях лица.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7810  Данаил Кирилов: Ако кабинетът афишира изключителна епидемиологична конюнктура, ограниченията ще се бавят

Данаил Кирилов: Ако кабинетът афишира изключителна епидемиологична конюнктура, ограниченията ще се бавят  Полша, Чехия и Словакия оповестиха нови данни за развиването на пандемията Полша, Чехия и Словакия оповестиха нови данни за развиването на пандемията  Учениците във Франция се връщат през днешния ден в класните стаи Учениците във Франция се връщат през днешния ден в класните стаи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР