И Александровска болница въведе бърз антигенен тест за коронавирус, с

...
И Александровска болница въведе бърз антигенен тест за коронавирус, с
Коментари Харесай

И Александровска болница въведе бърз антигенен тест за коронавирус

И " Александровска болница " въведе бърз антигенен тест за коронавирус, с който се определя наличие на вирусни антигени в носоглътката на изследвания човек. Това съобщиха от лечебното заведение.

Подобно на PCR диагностиката, тестът се прави с назофарингеална проба, при следните условия: данни за инфекция с характерни симптоми, контакт с болен/заразоносител, след пътуване в чужбина или район с висок процент на заразени.

В случай на положителен резултат, инфекцията трябва да бъде потвърдена чрез златния стандарт RT-PCR на базата на клиничната картина, история за контакт с болен/заразоносител и други лабораторни и образни изследвания, потвърждаващи текуща инфекция.

Антигенният тест е с висока специфичност и чувствителност 92%, и дава резултат в рамките на 15 минути. Цената на теста е 35лв. и не се поема от НЗОК. Проба за антигенен тест се взема ежедневно в мобилен пункт пред Спешното отделение на УМБАЛ " Александровска ". Препоръчително е да не се консумират напитки или храна, и да не се пуши 30 мин. преди тестуването.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14540  Остра потребност от лекари и медицински сестри в Белодробната болница във Велико Търново Остра потребност от лекари и медицински сестри в Белодробната болница във Велико Търново  Румъния вкарва вечерен час, затваря учебните заведения Румъния вкарва вечерен час, затваря учебните заведения  БЛС приканва повече хора да подаряват кръвна плазма, откакто се излекуват от COVID-19 БЛС приканва повече хора да подаряват кръвна плазма, откакто се излекуват от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР