Значителен скок на разводите е регистриран в Турция след появата

...
Значителен скок на разводите е регистриран в Турция след появата
Коментари Харесай

Заради COVID-19 - скок на разводите в Турция

Значителен скок на разводите е регистриран в Турция след появата на новия коронавирус в страната, съобщава " Дейли сабах ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4529
Според адвоката Енгин Кара подадените молби за развод са се увеличили четирикратно от началото на мерките за социална изолация, предприети с цел да бъде пресечена епидемията от Ковид-19.

" Броят на хората, които ни търсят с искане за развод, е четири пъти по-голям в сравнение с януари ", казва адвокатът.

Убийствата на жени в Турция растат на фона на блокадата заради коронавируса

Клиничният психолог Филиз Якмаз Басълган смята, че проблемите в брака, които двойките имат, се засилват в условия на карантина, когато те са принудени да си стоят у дома.

Адвокатът Кара също предполага, че скокът на бракоразводните молби се дължи на факта, че двойките са принудени да прекарват повече време заедно.

" Ще видим социологическите ефекти от коронавируса по-ясно в бъдеще. Сериозното увеличение на броя на бракоразводните молби и дела обаче показва ефекта на вируса както в психологически план, така и върху семейния живот на хората ", казва той.

" Дейли сабах " напомня, че тенденция за увеличаване на разводите беше регистрирана и в Китай след налагането на мерки за самоизолация през януари.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4529  КНСБ предлага да се усили минималното обезщетение за безработица КНСБ предлага да се усили минималното обезщетение за безработица  Мъж простреля приятелката си по съмнение, че е инфектирана с COVID-19 Мъж простреля приятелката си по съмнение, че е инфектирана с COVID-19  Новозеландският здравен министър: Аз съм глупак! Новозеландският здравен министър: Аз съм глупак!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР