Знаем достатъчно, за да имаме доверие, че има продукти, които

...
Знаем достатъчно, за да имаме доверие, че има продукти, които
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Коронавирусът продължава да мутира

" Знаем достатъчно, за да имаме доверие, че има продукти, които са показали данни за ефективност и безопасност, предстои да видим дали ще бъдат разрешени. На всички ни е ясно, че няма как да знаем всичко за което и да било медицинско изделие в рамките на няколко месеца ". Така проф. Радостина Александрова, вирусолог от БАН, коментира разработените ваксини срещу Covid-19.

Тя посочи, че коронавирусът продължава да мутира, но уточни: " Към момента сред най-широко разпространените мутации няма такава, която да компрометира ефекта на ваксината, която и да е от разработените ".

Според проф. Александрова проблем с доверието във ваксините има в цял свят: " Ваксината е факт и хората трябва да знаят, че върху тези прототипи на ваксини се работи от години. Бързината на появата на ваксини срещу Covid-19 не трябва да ни притеснява. Науката изпълнява своята основна мисия в екстремна ситуация да реагира бързо ".

Ваксините винаги са били надеждата на човечеството, подчерта вирусологът. Тя беше категорична, че само с масово ваксиниране, поне на 65-70% от хората, може да бъде постигнат колективен имунитет срещу коронавируса.

По думите на проф. Александрова всички трябва да се държат отговорно в условията на пандемия и нарастващ брой заразени хора: " Нямаме право на безпочвен оптимизъм, но имаме право на здрав разум, стъпил на научни доказателства и само заедно можем да постигнем успех ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16793  В Испания: Бъдете сигурни, нашата ваксина ще задмине по резултатност тази на Pfizer В Испания: Бъдете сигурни, нашата ваксина ще задмине по резултатност тази на Pfizer  Пандемията трансформирала протокола за Спешна помощ Пандемията трансформирала протокола за Спешна помощ  Американският лекарствен регулатор удостовери сигурността на имунизацията на компанията Американският лекарствен регулатор удостовери сигурността на имунизацията на компанията " Модерна "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР