Здравното министерство изпраща протокол за лечение на коронавирусни инфекции до

...
Здравното министерство изпраща протокол за лечение на коронавирусни инфекции до
Коментари Харесай

Остър недостиг на Ремдесивир в пловдивска болница с COVID отделение

Здравното министерство изпраща протокол за лечение на коронавирусни инфекции до всички болници с Коронавирус отделения в страната. Това съобщи министър Костадин Ангелов във връзка с увеличаването на заболелите у нас. Механизмът е разработен от експерти на големи лечебни заведения, които са на първа линия още от началото на пандемията. Стигна ли алгоритъмът до болниците – поглед към Пловдив.

Болница " Света Каридад " е една от болниците, където има разкрито интензивно Коронавирус отделение. В него има 25 легла. Д-р Мария Димитрова е пулмолог, който всеки ден влиза в тежката обстановка на това отделение.

" Протокол от здравното министерство не е стигнал до нас. Отделението работи от доста месеци - от април до сега. Лекуваме болните съгласно протоколите, които са известни - от Китай, от Съединените американски щати и от Европа ", заяви пулмологът пред БНТ.

Тя обясни, че състоянието на пациентите се проследява с ежедневни визитации, проследяване на насищането на кръвта с кислород, изследване на киселинно-алкален статус, рентгенографии и лабораторни изследвания.

Д-р Димитрова допълни, че почти всеки техен пациент знае за " Ремдесивир ", но за съжаление те са имали лекарството само за двама пациенти. И обясни, че лекарството се отпуска с искане към РЗИ.

" Засега сме подали заявка, че желаем количество за двама пациенти на седмица. В контакт сме с РЗИ, като им изпращаме заявка, която те искат ежеседмично, но лекарството не се получава от тях ", обясни д-р Димитрова.

Тя каза още, че вчера са били запълнени всички 25 легла, от които 3 - интензивни. Изписани са двама пациенти, но днес се очаква тези две легла да се запълнят.

Според нея, проблем е и изчезването на антиколаголантите от българския пазар.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14517  Проф. Балтов разяснява закъсняват ли по-строгите ограничения у нас Проф. Балтов разяснява закъсняват ли по-строгите ограничения у нас  Рекорд: Над 58 000 новозаразени с ковид единствено за ден във Франция Рекорд: Над 58 000 новозаразени с ковид единствено за ден във Франция  При какви условия персоналните лекари ще издават посоки за PCR проби? При какви условия персоналните лекари ще издават посоки за PCR проби?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР