Здравните власти в Турция алармираха за увеличение на заразените с

...
Здравните власти в Турция алармираха за увеличение на заразените с
Коментари Харесай

Заразата от коронавируса се прехвърли от големите градове към Югоизточна и Черноморска Турция

Здравните власти в Турция алармираха за увеличение на заразените с COVID-19 в югоизточните и черноморските области на страната поради разхлабването на ограничителните мерки.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7873
Като резултат от предприетите ограничения в големите метрополии Истанбул, Анкара, Измир и др. броят на заразените намалява, но в югоизточните и източните области се увеличават, предупреждават експертите, съобщава БТА.

53 жертви на коронавируса в Турция за последното денонощие

В Батман броят на заразените през последните дни е надхвърлил 450 души, след като в началото на епидемията те са били единици, съобщи валията Хулуси Шахин. В Ушак, град с около 350 хиляди население, от 38 в началото през последните дни заразените са станали 441 души. В най-големият югоизточен окръг Газиантеп, където живеят около 2,5 милиона жители, по думите на валията Давут Гюл, от 49 в началото заразените са скочили на над 750 души при направени 11 хиляди теста. В окръга живеят и голям брой сирийски бежанци.

В Мардин, град край турско-сирийската граница, където са регистрирани досега 8 смъртни случая, числото на заразаните също е нараснало в пъти. Тревожно е положението и в черноморските окръзи Ризе и Зонгулдак.

След регистриран известен спад, в началото на месец май има значително увеличение на заразените. Според здравните власти разхлабването на ограничителните мерки, излизането на повече хора навън в топлото време, неспазването на социалната дистанция, събирането на много хора са основните причини за увеличаването на заразата от COVID-19 в тези области.

След разхлабването на карантинните мерки голяма част от населението се поддаде на илюзията, че епидемията е приключила, че сме се преборили успешно. А това не е така. Населението загърби предписанията, започнаха да идват много хора от други окръзи, да се събират многочислени групи на ифтарите (мюсюлманските вечери през Рамазана). А реазултатите са много тревожни, коментира директорът на окръжната дирекция по здравеопазване в Ризе д-р Мустафа Тепе.

Междувременно днес стотици хиляди деца и младежи под 14-годишна възраст за пръв път получиха разрешение да излязат от къщи след около 40-дневна изолация за 4 часа. Но при задължително носене на маски, спазване на дистанция в парковете и градините.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7873  Южна Корея разгласи, че към този момент не възнамерява връщане към разпоредбите за обществено разграничаване Южна Корея разгласи, че към този момент не възнамерява връщане към разпоредбите за обществено разграничаване  Полша ще удължи до 12 юни възбраната за чужденци да влизат в страната Полша ще удължи до 12 юни възбраната за чужденци да влизат в страната  Европейска комисия стартира наказателни процедури против страните, позволили обезщетение на пасажери единствено с ваучери Европейска комисия стартира наказателни процедури против страните, позволили обезщетение на пасажери единствено с ваучери
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР