За сърдечно-съдови и други заболявания ваксината може да се използва

...
За сърдечно-съдови и други заболявания ваксината може да се използва
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Ваксините не могат да направят генетични промени

" За сърдечно-съдови и други заболявания ваксината може да се използва и е достатъчно безвредна и поносима от организма на човека ", това каза в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " проф. Ива Христова, национален консултант по вирусология.

" Не бива да се използват ваксините, ако има остро инфекциозно заболяване в момента или тежки алергии, при астматиците също могат да поемат медикаменти, за да бъде астмата успокоена, и токава да се ваксинира, но това трябва да се препоръча от личния лекар ", добави още специалистът.

" Децата са ниска рискова група, първо ще се ваксинират високорисковите групи, така че те може да се ваксинират по-късно, децата са риск за разпространение ", разясни още гостът.

" Ваксините не могат да направят генетични промени, нашето ДНК е затворена в ядрото. Ваксината действа срещу трите разновидности на COVID-19. В никакъв случай ваксината няма да навреди, дори и да е мутирал вируса. Вреда няма да има, защото е изчислено вируса да се блокира много бързо. Идеята е в бързата реакция, за да не се стигне до размножаване на вируса. Поне шест месеца ще има имунитет след ваксинирането ", каза още проф. Христова.

" При онкоболните индивидуално трябва да се решава за ваксинация от лекарите, може би ще е по-добре да се изчака с ваксинирането при тях ", смята специалистът.

" Аз ще се ваксинирам, веднага когато е възможно. При жените COVID-19 протича по-леко. Мерките още трябва да се задържат, особено по празниците ", заключи проф. Ива Христова
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16646  Белодробната болница във Велико Търново остава без лекари Белодробната болница във Велико Търново остава без лекари  В МБАЛ В МБАЛ " Св. Пантелеймон " в Ямбол ще бъдат разкрити нови 10 за пациенти с COVID-19  Чешкото държавно управление не разрешава кафето за у дома поради пандемията Чешкото държавно управление не разрешава кафето за у дома поради пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР