Заразяванията с коронавируса във Финландия намаляват през последните две седмици

...
Заразяванията с коронавируса във Финландия намаляват през последните две седмици
Коментари Харесай

Пандемията от коронавирус във Финландия затихва, но опасността не е отминала

Заразяванията с коронавируса във Финландия намаляват през последните две седмици въпреки отварянето на училищата в средата на май, съобщи днес здравното министерство в Хелзинки, цитирано от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8887
Учените обаче предупреждават, че все още има риск епидемията да пламне отново, ако не се спазва социалното дистанциране.

До момента във Финландия са регистрирани 6911 заразени с COVID-19, а починалите в резултат на вируса са 321.

Финландия и Норвегия отварят баровете

В понеделник бе разрешено отварянето на ресторантите и на обществени услуги, включително библиотеки, театри и спортни заведения. Миналата седмица правителството сне и препоръката си към гражданите да избягват пътувания вътре в страната, но все още не е взело решение относно ограниченията за пътуване извън границите на страната. Редица европейски страни вече обявиха, че ще облекчат пътуванията зад граница след 14 юни.

Здравното министерство съобщи, че ще пусне в действие през август мобилно приложение за проследяване на заразени с коронавирус и на карантинирани, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8887  Главният епидемиолог на Швеция призна: Оплесках нещата Главният епидемиолог на Швеция призна: Оплесках нещата  80-годишна подари пенсията си на болничното заведение в Попово 80-годишна подари пенсията си на болничното заведение в Попово  Реномирани заведения за хранене сервират храна на небогати в Колумбия, сложени под карантина Реномирани заведения за хранене сервират храна на небогати в Колумбия, сложени под карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР