Заразените с COVID-19 в САЩ са над 68 хиляди като

Заразените с COVID-19 в САЩ са над 68 хиляди като ...

Над 1000 жертви на коронавируса в САЩ.


Заразените с COVID-19 в САЩ са над 68 хиляди като смъртните случаи са поне 1041, най-много са в Ню Йорк, сочат обобщените данни на университета "Джонс Хопкинс" от сряда вечерта, съобщава БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2592
В столицата Вашингтон наредиха затварянето на всички търговски обекти, в които не се извършват дейности от първа необходимост. Нареждането влиза в сила от днес за един месец. С него се забраняват и събиранията на 10 и повече души.

Сенатът на САЩ прие плана за финансова помощ за справяне с COVID-19

Щатът Ню Йорк е горещата точка. Там мобилизацията за справяне с невиждани предизвикателства е факт. Импровизирана морга бе създадена до болницата "Белвю", полицаи патрулират улиците, за да гарантират, че се спазват правилата за социална дистанция. Губернаторът Андрю Куомо заяви, че може да се наложи използването на 140 хиляди болнични легла в щат, който разполага с 53 хиляди.

Над 30 хиляди са заразените с вируса в щата, а смъртните случаи са 285. Повечето случаи са в града Ню Йорк.

Поне 16 щата са в режим "стоене вкъщи", който позволява излизане при само по належаща нужда.

Българка е починала от COVID-19 в САЩ

Президентът пожела намаляване на рестрикциите към 21 април в противоречие с указанието на здравните специалисти.

Кандидатът за номинация за демократите за президент Джо Байдън коментира, че на всеки му се иска да се върне към нормалния ритъм възможно най-скоро, но намерението това да стане през април е нереалистично и може да се окаже "катастрофално", отбелязва БНР.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време: 
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2592 Владимир Путин: Кабинетът е в постоянна връзка с бизнеса Владимир Путин: Кабинетът е в постоянна връзка с бизнеса Доцент от ВМА със съвети и идеи как да се справим с гнева и скуката по време на карантина Доцент от ВМА със съвети и идеи как да се справим с гнева и скуката по време на карантина Експерти отчитат 60% по-малко полети в Европа Експерти отчитат 60% по-малко полети в Европа
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg