Заразата е внесена отвън. Обект на разследане е откъде точно.

...
Заразата е внесена отвън. Обект на разследане е откъде точно.
Коментари Харесай

Областният управител на Варна: Заразата в дома за стари хора е внесена отвън


Заразата е внесена отвън. Обект на разследане е откъде точно. Няма да преместваме хората, има лекар и са изписани лекарства за лечение на COVID-19. Това заяви в ефира на Нова телевизия Стоян Пасев, областен управител и председател на кризисния щаб във Варна по повод второто огнище на коронавирус в дома за възрастни хора в града.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11216
Според казаното от него,общо случаите са 25, като 21 са положителните проби на обитатели на социалното заведение, 4 са на персонала. От началото на заразата там има една починала жена.

Общо 25 души от дома за възрастни хора във Варна са положителни за COVID-19

Той заяви, че е създаден екип, по разпореждане на главния прокурор. " В момента се посещават всички подобни заведения за това дали се спазват противоепидемичните мерки, предписани от Щаба ", допълни Пасев.

В дома има персонал от около 60 души, а ситуацията в дома е спокойна. " Това са хора, които са трудноподвижни, над 80 години. Повечето от тях се нуждаят от специални грижи, различни от тези полагани за COVID-19 ", каза още ръководителят на областната управа.

По думите му е нормално да се увеличават случаите на коронавирус. В момента са разкрити и допълнителни легла, подчерта още той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11216  Индия с нов връх на умряли с ковид за един ден Индия с нов връх на умряли с ковид за един ден  В Съединени американски щати записаха 1262 нови смъртни случая, свързани с COVID-19 В Съединени американски щати записаха 1262 нови смъртни случая, свързани с COVID-19  Доц. Кунчев разкри какви са проблемите с COVID-19 у нас и може ли да има хотели за инфектирани Доц. Кунчев разкри какви са проблемите с COVID-19 у нас и може ли да има хотели за инфектирани
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР