Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е

Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е ...

Започна участието на Бойко Борисов във видеоконференцията на Европейския съвет.


Започна участието на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на COVID-19. Целта е държавните и правителствените ръководители на страните-членки да обменят информация за най-добрите практики и за по-добрата организация на системите при справянето с коронавируса.

Дискусията се провежда онлайн заради пандемията, а премиерът Борисов се включва в нея от дома си, тъй като е под карантина.

Акцент в обсъжданията ще бъде поставен върху въпросите за тестването, проследяването и ваксините. Премиерът Борисов ще препотвърди позицията на страната ни, че е необходимо да продължат усилията на държавите членки да бъдат единни във времето на трудното изпитание COVID-19 и във всеки един момент да се поддържа цялостна координация на равнище ЕС срещу новия вирус.

Пред останалите лидери министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще подчертае многократно увеличения капацитет на България по отношение на тестването за COVID-19, както и важността от координираност и единен подход за всички държави членки според препоръките на ЕК.Българският премиер ще изтъкне необходимостта и от реалистичен подход по отношение на закупуването на ваксини, базиран на нуждите на държавите членки на ЕС.

Борисов ще постави акцент върху ключовото значение за общественото доверие занапред във фокуса да бъдат не само имунизационните кампании, а и прозрачната информация и гаранция за безопасност и ефективност на ваксините, които предстоят да бъдат пуснати на пазара на ЕС.

Мнението на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е, че настоящата криза доказа, че Европейски здравен съюз вече съществува като той се базира на общи ценности, механизми на доброволно сътрудничество и ефективна координация на държавите членки.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 14114 Официално: Испания е в извънредно положение Официално: Испания е в извънредно положение Расте броят на заразените с COVID-19 в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Медовина Расте броят на заразените с COVID-19 в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Медовина До края на март у нас ще бъдат доставени още 30 хил. флакона "Ремдесивир" До края на март у нас ще бъдат доставени още 30 хил. флакона "Ремдесивир"
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg