Започна мащабна дезинфекция на всички църковни храмове в Бургас. Първите

...
Започна мащабна дезинфекция на всички църковни храмове в Бургас. Първите
Коментари Харесай

Дезинфекцират църквите в Бургас

Започна мащабна дезинфекция на всички църковни храмове в Бургас. Първите три, които вече се обработват са катедралният храм " Св. Св. Кирил и Методий ", църквата " Свети Иван Рилски " и " Света Богородица ". След тях ще бъдат дезинфекцирани и останалите храмове в комплексите и кварталите на града. Това съобщиха от пресслужбата на Община Бургас.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3396
Обработвани ще бъдат както пространствата пред самите храмове, където се струпват най-много хора, така и всички вътрешни пространства и предмети.

Дезинфекцирането се извършва от екипи на общинската Дезинфекционна станция - Бургас, а използваният препарат е един от петте одобрени със специално разрешително от министерството на здравеопазването. Това е дезинфектантът за повърхности " UNI S ". Той е най-подходящ, тъй като не е опасен за хора и животни, и е щадящ специфичните повърхности в храмовете като икони, свещници и други. Времето за пълно въздействие на препарата за премахване на всички микроби е един час.

Отново дезинфекцираха части от Троян

Освен цялостното третиране на храмовете, на служителите в тях се раздават дезинфектанти, с които ще се обработват и в следващите дни повърхностите, които най-често се докосват - икони, свещници, места за сядане, олтар и други.

Преди настъпването на големите християнски празници Цветница /12-ти април/ и Великден /19 април/ отново ще бъдат цялостно дезинфекцирани всички храмове в Бургас.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3396  Празникът на яйцето в град Павликени няма да се състои през 2020 година Празникът на яйцето в град Павликени няма да се състои през 2020 година  Над 800 000 души са инфектирани с ковид в света Над 800 000 души са инфектирани с ковид в света  Премахнаха пейките в Кърджали, с цел да не се събират хора Премахнаха пейките в Кърджали, с цел да не се събират хора
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР