Заповедта на министъра на здравеопазването за отмяна на някои ограничителни

...
Заповедта на министъра на здравеопазването за отмяна на някои ограничителни
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Отварянето на пазарите не разхлабва противоепидемичните мерки, ако мерките се спазват стриктно

Заповедта на министъра на здравеопазването за отмяна на някои ограничителни мерки, свързани с дейността на кооперативните и фермерски пазари, не разхлабва наложените противоепидемични мерки, наложени с извънредното положение. Това заяви проф. д-р Тодор Кантарджиев  Тодор Кантарджиев Проф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като, заместник-председател на Националния оперативен щаб във Враца.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4544
Ако бъдат спазвани всички посочени в заповедта мерки при възстановяване на работата на пазарите, няма от какво да се страхуваме, каза проф. Кантарджиев. Той отбеляза, че някои дейности /селскостопански/ не търпят отлагане, ако искаме да сложим нещо на трапезата си след извънредното положение.

Днес проф. Тодор Кантарджиев  Тодор Кантарджиев Проф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като посети, заедно с кмета на Враца Калин Каменов, централния общински пазар във града. Местните власти подготвят от днес пазара, за да възстанови дейността си в следващите дни, след като бе затворен в началото на обявеното извънредно положение в страната. След възстановяване на работата му на откритите търговски площи ще се продават разсад и друг посадъчен материал, както и пресни сезонни зеленчуци като салати и пресен зелен лук, собствено производство на фермери.

Проф. Кантарджиев каза, че е доволен от спазването на мерките за безопасност във Враца. Той препоръча, при отварянето на пазара да се обърне внимание на еднопосочното движение на купувачите, спазването на дистанция и допълнителните мерки за дезинфекция и избягването на вторично заразяване на продукцията.

Спазването на наложените тежки ограничителни противоепидемични мерки са единственият доказан начин да се удължи периода на пик на заразяването с коронавирус, коментира той пред журналисти. Според него този пик в страната може да се очаква в края на април, а не както се смяташе досега- около Великден. По-късно той се срещна с производители на разсад в селото Чирен и Девене, предаде БТА.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4544  В Деня на здравния служащ президентът поздрави лекарите и медицинските експерти

В Деня на здравния служащ президентът поздрави лекарите и медицинските експерти  Възрастна жена от Тервел е с позитивен резултат за COVID-19 Възрастна жена от Тервел е с позитивен резултат за COVID-19  Започва интернационално онлайн изследване за въздействието на COVID-19 върху ежедневната подвижност Започва интернационално онлайн изследване за въздействието на COVID-19 върху ежедневната подвижност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР