За никой медик не е приятно когато има смърт и

...
За никой медик не е приятно когато има смърт и
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: 4 души с коронавирус са интубирани в Пирогов

За никой медик не е приятно когато има смърт и пациента му умира. 4 души с коронавирус са интубирани в " Пиригов " и още четирима са на лечение. За последните се надяваме да бъда изписани през следващата седмица с два отрицателни ПСР-теста. Със сигурност изписаните здрави, наистина са такива. Два отрицателни теста са категорични. Това заяви пред " Неделята на Нова " по Нова телевизия проф. Асен Балтов
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3067
" Надяваме се, че апаратите за обдишване ще помогнат на тежките случаи, но за възрастните хора е по-трудно, тъй като нямат такива съпротивителни сили. Не зависи от техника или лекарите, а от здравето на тялото`, каза още той.

Още осем заразени с COVID-19 у нас, обмислят декларация за движение в града

" Към момента в България има достатъчно апарaти за обдишване. За това е важно да отсеем тежките случаи ", допълни проф.Балтов.

Директорът на " Пирогов " призова да не си самовнушаваме симптоми. " Всеки от нас се страхува, аз също се страхувам ", заяви той.

Шефът на " Пирогов " разкри има ли заразени медици, лекували болните от коронавирус

" Пред Пирогов има фургон, през който да минат пациенти със съмнения, за да не се налага да затваряме цялата болница. Кой очаква да му се случи нещастието и ние мислехме, че сме подготвени ", разкри проф. Балтов.

" Никой от дарителите не е поставял условие, за да ни предаде средства. Имаме изисквания да похарчим парите с морал - за болните от коронавирус или за техника, която ги лекува. Благодарение на тези дарения, 2 милиона в средства и 500 000 лв. в материали, закупихме 22 респиратора, монитор и помпи към тях и много други неща. Благодарение на тези средства днес колегите ни работят мало по-спокойно ", коментира директорът на " Пирогов ".



" Новите доброволци към " Пирогов " се препращат на логистичния щаб, за да се преразпределят ", завърши проф. Асен Балтов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3067  Сърбия записва 82 нови случая на ковид през последното денонощие Сърбия записва 82 нови случая на ковид през последното денонощие  Излекуваният от COVID-19 ски преподавател разкри по какъв начин е преборил болестта Излекуваният от COVID-19 ски преподавател разкри по какъв начин е преборил болестта  Още осем инфектирани с COVID-19 у нас, обмислят декларация за придвижване в града Още осем инфектирани с COVID-19 у нас, обмислят декларация за придвижване в града
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР