За изминалото денонощие в Чехия са били установени нови 2678

...
За изминалото денонощие в Чехия са били установени нови 2678
Коментари Харесай

Чехия регистрира 2678 нови случая на коронавирус

За изминалото денонощие в Чехия са били установени нови 2678 случая с коронавирус, съобщи министерството на здравеопазването в Прага, цитирано от ТАСС.

Досега в републиката с население около 10,7 милиона са били заразени 505 215 човека, от които 7499 са починали и 417 657 са се възстановили. Понастоящем на лечение са подложени 79 947 пациенти, от които 5413 са в болница. В страната са направени 2 976 646 теста за наличие на коронавируса.

От 5 октомври, след почти шестмесечно прекъсване, в републиката беше възстановено извънредното положение (действало от 12 март до 17 май).

До 12 декември вкл., ще са затворени ресторантите, баровете, клубовете, спортните съоръжения и културните обекти, както и повечето магазини. Търговията на дребно е забранена в неделя и официални празници.



Преустановени са дейностите на повечето предприятия за услуги на населението, а служителите на държавни и търговски организации са прехвърлени на дистанционен режим на работа.

В сила е полицейски час от 23,00 до 5,00 ч., забранено е консумирането на алкохолни напитки на улицата, а маските са задължителни на обществени места. Полицията има право да налага на нарушителите глоби до 10 хиляди крони (около 380 евро).

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15732  Сачева изясни по какъв начин страната ще помогне на хората поради пандемията Сачева изясни по какъв начин страната ще помогне на хората поради пандемията  Зам. - ръководителят на БЛС: Направленията за PCR няма да имат предел Зам. - ръководителят на БЛС: Направленията за PCR няма да имат предел  Проф. Костадин Ангелов: Лятото не е проспано, не би трябвало да търсим отговорни Проф. Костадин Ангелов: Лятото не е проспано, не би трябвало да търсим отговорни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР