Задържаният за убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова е

...
Задържаният за убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова е
Коментари Харесай

Убиецът Северин влиза в затвора в Белене още преди съдебния процес, шестима адвокати са отказали да го защитават

Задържаният за убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова е задържан за 72 часа. Очаква се в петък сутринта наблюдаващият прокурор ще внесе искане в Русенския окръжен съд за постоянния му арест.

Най-вероятно мярката ще се утре по обед или в ранния следобед. Ако тя бъде потвърдена, Северин ще бъде преместен в затвора в Белене до съдебния процес, съобщава Русе Медиа.

В 12:45 часа 21-годишният Северин бе докаран в следствения арест в Русе. Конвоят включваше две камионетки на Съдебна охрана. Снощи той бе докаран с полет от Германия, прекара нощта в следствения арест в София, откъдето тази сутрин тръгна за Русе.

Предстои през днешния ден среща на Северин със служебния му адвокат от Русенската адвокатска колегия. Защитникът е бил назначен още във вторник, а изборът му се е оказал труден, тъй като преди него шестима други адвокати са отказали да поемат случая.

В Русе Северин ще бъде разпитан от разследващите, а от прокуратурата са му повдигнали две обвинения –за изнасилване, представляващо особено тежък случай и за убийство по особено мъчителен за начин и с особена жестокост. В рамките на днешния ден Окръжната прокуратура е планирала извършване на освидетелстване на обвиняемия с участието на съдебен лекар.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР