За втори пореден ден в САЩ са регистрирани около 2000

...
За втори пореден ден в САЩ са регистрирани около 2000
Коментари Харесай

Втори пореден ден с близо 2000 починали с COVID-19 в САЩ

За втори пореден ден в САЩ са регистрирани около 2000 смъртни случаи, свързани с новия коронавирус, предаде Франс прес, цитирайки данните на университета " Джонс Хопкинс ". Те са регистрирани към 20,30 ч. местно време в сряда.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4761
Починалите вчера са 1973, малко повече от смъртните случаи за предходното денонощие, които бяха 1939. Общо смъртните случаи в САЩ стават 14 695. Така САЩ надминават Испания, която е с 14 555 починали, но остават приблизително на равнището на Италия - 17 669.

САЩ са на второ място след Италия по брой на смъртни случаи от COVID-19

Общият брой на заразените в САЩ е 430 376, оздравели са 23 707, предаде ТАСС, цитирайки американския университет. Основното огнище на епидемията продължава да е щатът Ню Йорк, където последните 24 часа са починали още 779 души.

Центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщиха, че някои служители, заети в жизненоважни сектори като здравеопазването и доставките на храни, които са били в контакт със заразени, ще могат да се върнат на работа, съобщи Асошиейтед прес. Това може да стане обаче при спазване на определени условия - ако служителите нямат никакви симптоми, преди започване на работа се мери температурата им, на работа постоянно носят маска, спазват социална дистанция и др., допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4761  Организация на обединените нации изпрати 90 т помощи на Венецуела за битка с пандемията от ковид Организация на обединените нации изпрати 90 т помощи на Венецуела за битка с пандемията от ковид  Стартира всеобщото тестване на Банско Стартира всеобщото тестване на Банско  Половин милиард хора може да изпаднат в беднотия вследствие на рецесията с COVID-19 Половин милиард хора може да изпаднат в беднотия вследствие на рецесията с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР