За втора поредна седмица се отчита намаление на броя на

...
За втора поредна седмица се отчита намаление на броя на
Коментари Харесай

Намаление на броя на новозаразените в Смолян се отчита за втора седмица

За втора поредна седмица се отчита намаление на броя на новозаразените с коронавирус в област Смолян, според данни н РЗИ. Отрицателните данни за епидемичната обстановка показват продължаваща тенденция на най-високи за страната нива на смъртност и леталитет при пациентите с COVID-19 в областта.

Новите случаи на коронавирус през седмицата са 11.7 процента по-малко за тази седмица. Починалите пациенти с ковид диагноза са 20, всички с придружаващи заболявания. Леталитетът при болните с ковид инфекции в Смолянско е 9.1, докато средната стойност на този показател за страната е 3.42. Сред факторите за повишената смъртност по време на епидемията се отчита и трудният достъп до здравеопазване за жителите на отдалечените планински села, в част от които няма общопрактикуващи лекари.

Шест имунизационни кабинета са определени за областта, в които ще се извършва ваксинация срещу COVID-19, информират от РЗИ.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17213  Проф. Дойчинова: Има резултат от ограниченията, поддържам удължаването им Проф. Дойчинова: Има резултат от ограниченията, поддържам удължаването им  " Пфайзер " и " Модерна " тестват имунизациите си за новия вариант на ковид  Черна гора вкарва условие за показване на PCR тест от непознатите жители, влизащи в страната Черна гора вкарва условие за показване на PCR тест от непознатите жители, влизащи в страната
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР