Забавената реакция на полицията на расистки графити в Манчестър „не

...
Забавената реакция на полицията на расистки графити в Манчестър „не
Коментари Харесай

Защитници на бежанците в Манчестър шокирани от графит "Черните вън!"

Забавената реакция на полицията на расистки графити в Манчестър „ не е изненада за никого “, казва за the Morning Star, цитиран от " Фокус ", активист на движението за защита на правата на бежанците в понеделник.

Д-р Рета Моурън разказва, че в началото на февруари върху стените на едно семейно жилище в Солфорд са се появили графити „ Черните вън “. Те са представлявали „ доста неприятна гледка “.

Тя обаче предупреждава, че ситуацията не е от вчера, а е от много време: “В течение на много години семействата в Солфорд са подлагани на расистки нападения, а властите не само, че не изправят извършителите пред съда, а дори и не организират разследване на случаите.”

На полицията в Манчестър Сити и беше нужна една седмица докато се свърже с Джексън Ямба, чийто дом е пострадал от расистките графити. Джексън Ямба е адвокат по професия.

10-годишният му син е изпаднал в шок. Той е написал съобщение в Туитър за случилото се и е предупредил, че съответните власти не вземат никакви мерки. Кметът на Манчестър Анди Бърнхем, обаче, е заявил, че расизмът „ изобщо няма място в Манчестър “. Но също е критикувал полицията за нейната мудност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР