Жителите на Гданск се простиха с кмета на града Павел

...
Жителите на Гданск се простиха с кмета на града Павел
Коментари Харесай

Десетки хиляди поляци се простиха с кмета на Гданск

Жителите на Гданск се простиха с кмета на града Павел Адамович, който почина от раните си на 14 януари, след като беше нападнат с нож по време на благотворителен концерт.
В центъра на полския град се събраха около 45 хиляди души, съобщи Полското радио с позоваване на данни от полицията.
Прощалната церемония се състоя в базиликата " Възнесение на Пресвета Дева Мария ", в присъствието на президента на Полша Анджей Дуда, премиера Матеуш Моравецки, председателя на Европейския съвет Доналд Туск, бивши президенти и премиери на страната, експрезидента на Германия Йоахим Гаук. Да почетатАдамович дойдоха около 300 кметове на полски градове и селски администрации.
Жители на столицата Варшава също се събраха на централния площад, където траурната церемония се предаваше пряко от Гданск.
Припомняме, вечерта на 13 януари 53-годишният кмет на Гданск беше нападнат с нож, докато беше на сцената, на която се провеждаше благотворителният концерт. Въпреки усилията на лекарите, които часове наред се бореха за живота му, той почина от раните си на следващия ден.
Заподозрян за престъплението е 27-годишен жител на Гданск, осъден за банков обир. Веднага след нападението той беше задържан и полицията му взе кръвна проба, за да се установи дари е употребил алкохол или наркотици. По време на нападението той изкрещя, че е бил осъден несправедливо.
Това стана пред очите на стотици зрители. Запазени са и видеозаписи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР