Животът не стои на едно място. Съвременните технологии стремително променят

...
Животът не стои на едно място. Съвременните технологии стремително променят
Коментари Харесай

9 професии, за които скоро ще четем само в учебниците по история

Животът не стои на едно място. Съвременните технологии стремително променят обичайни за хората професии.

Анализатори прогнозират, че след няколко години на търсене няма да се радват 9 професии. На места на планетата те дори ще изчезнат.

1. Пощенски служител

Печално е да се признае, но романтичните времена, когато хората си пишеха писма едни на други на хартия, са в историята. На мястото на писмата са електронните съобщения. Поради това не е учудващо, че услугите на държавните пощенски станции ще отпаднат.

2. Телемаркетинг
Телефонните продажби сякаш вече не са актуални. Частичното намаляване на интереса към тази професия се дължи на почти пълното изчезване на стационарните телефони. Много хора вече не използват тази услуга и напълно са минали на мобилни телефони.
3. Туристически агенти
С развитието на интернет хората на практика вече няма нужда да се обръщат към услугите на туристическа агенция. Съгласете се, че къде-къде по-лесно е в наши дни да организирате сами пътешествие.

4. Диспечер в таксиметрова компания

Мобилните приложения, с които викаме такси или търси спътници, в скоро време ще изместят необходимостта от диспечери.

5. Касиери

Вече сме виждали успешно работещи магазини по света, в които клиентите се самообслужват. Няма причина да мислим, че тази тенденция няма да се разрасне занапред, измествайки от работното място касиерите.

6. Типография

Истинските книголюбци твърдят, че няма нещо, което може да се сравни с печатната книга. Търсенето на печатни издания в световен мащаб намалява. Тиражите на вестници и списания са все по-малки. Така работещите в сферата на типографията оредяват.

7. Кондуктори
Според учени, в близко бъдеще всички функции от този тип ще бъдат изпълнявани от машини. Край на контрольорите в градския транспорт. Таксите за билети ще бъдат автоматично взимани.
8. Куриери
Новите дронове са способни да преодоляват разстоянията, доставяйки малки пакети или храна. Те не се борят със задръствания, осигурявайки по този начин по-бърза доставка.

9. Библиотекар

По данни от различни изследвания, професията на библиотекаря се намира в зоната на повишен риск. Тиражите на книги всяка година намаляват, все повече издания се пускат в електронен вид, а старите книги, списания и други издания се цифровизират.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР