Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина

...
Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина
Коментари Харесай

Бил Гейтс с прогноза кога ще се нормализира животът с COVID-19

Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина срещу новия коронавирус за всички, заяви съоснователят на " Майкрософт " и филантроп Бил Гейтс, цитиран от ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4303
Очаква се ваксина срещу вируса да има не по-рано от догодина, отбелязва агенцията.

Трябва спешно да се разработи нова ваксина, от която възможно най-бързо да се произведат милиарди дози, каза вчера Гейтс в интервю за американската телевизия " Фокс нюз ". Развити страни като САЩ рано или късно ще успеят да се справят с вируса, но това трябва да стане в целия свят. Нещата няма да се нормализират напълно, докато не се създаде ваксина, която да стигне до всекиго, каза Гейтс.

В Германия за четвърти ден намаляват новите случаи на COVID-19

В четвъртък той призова американското правителство да започне да строи производствени мощности за най-обещаващите разработки на ваксини. Това може да доведе до загуби за милиони долари, тъй като някои ваксини може така и да не потрябват, отбеляза Гейтс в блога си. Нито една частна компания не може да поеме този риск, но федералното правителство може, тъй като само така би могло да се осигури масово производство на ваксина, допълни той.

Фондация " Гейтс ", която финансира предимно здравни програми, вече отпусна 105 милиона долара за борба с коронавируса. Още през 2015 г. Бил Гейтс предупреди, че най-голямата заплаха за света би била една пандемия.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4303  Apple e проектирал защитни шлемове за лице Apple e проектирал защитни шлемове за лице  Прочутият ретро трамвай в Истанбул спря да се движи поради ковид Прочутият ретро трамвай в Истанбул спря да се движи поради ковид  Младите хора до 29 години - най-паникьосани поради обстановката с коронавиуса Младите хора до 29 години - най-паникьосани поради обстановката с коронавиуса
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР