Желанието ни е да създадем продукт, който да бъде изпълнен.

...
Желанието ни е да създадем продукт, който да бъде изпълнен.
Коментари Харесай

Главният архитект за ремонтите в София: Добрите майстори отдавна са изчезнали

Желанието ни е да създадем продукт, който да бъде изпълнен. Това коментира в сутрешния блок на БНТ главният архитект на София Здравко Здравков по повод възобновената процедура за избор на ремонта на площад " Света Неделя ".

Той коментира, че критериите в поръчката са били занижени заради желанието да участват повече колективи от България.

„ Дали сме тази възможност да участват повече фирми, въпреки това сме поставили едни критерии за квадратура от хектар и половина, за да има все пак съответният опит. Обаче сме го удължили не за 3, а за 10 години, пак за да могат да участват по-голям брой участници “, каза арх. Здравко Здравков.

„ Изпълнението на дребни детайли в градската среда се явява предизвикателство, добрите майстори отдавна са изчезнали, имаме ограничен капацитет от хора, с които трябва да създадем продукт, който да бъде изпълнен качествено “, добави той.

По думите му голяма част от елементите по ул. „ Граф Игнатиев “ са били преработени, за да бъдат изпълнени качествено.

По повод изграждането на инженерна инфраструктура в южните квартали, арх. Здравков каза, че има сериозни проблеми заради собствеността на улиците.

„ В следващите години ще можем да изграждане канализация, защото сме убедени, че там, където има ново строителство, земята вече е трансформирана като общинска “, каза главният архитект на София.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР