Епидемията затихва. Показва го репродуктивното число, показват го и данните.

...
Епидемията затихва. Показва го репродуктивното число, показват го и данните.
Коментари Харесай

Проф. Костов разкри кой е основният рисков фактор при заразяване с COVID-19

Епидемията затихва. Показва го репродуктивното число, показват го и данните. Имаме все по-малко заразени. Това е една добра тенденция, каза в предаването " Още от деня " по БНТ пулмологът проф. Коста Костов.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8784
Нещата в Европа вървят малко по-добре, отколкото преди месец. Надявам се, че ще бъдем благоразумни да продължим с някои мерки като физическата дистанция и носенето на маски там, където се събират повече хора. Мисля, че още ще отдалечим опасността, заяви проф. Костов.

Проф. Плочев: Коронавирусът може да се укрива и в тестисите ни

Белият дроб е център на внимание, защото е най-засегнатият орган, но не повече от 5% от всички заразени стигат до по-тежко протичане на болестта. В тези 5% са и онези случаи, в които има сериозни нарушения на белия дроб. От опит знам, че тези усложнения или остатъчни промени са по-трайни в първите 8-12 седмици от заболяването. Впоследствие тези усложнения се редуцират и стават почти незабележими при водене на здравословен начин на живот, поясни пулмологът.

По думите му твърденията, че никотинът помага за предпазване от заразяване с COVID-19, са спекулативни теории. Дълги години работя с пушачи и знам, че не бих могъл да имам доверие на тютюна. Тютюнопушенето вероятно е най-големият рисков фактор при заразените с коронавируса, каза още проф. Коста Костов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8784  Фойерверки против епидемията озариха Япония Фойерверки против епидемията озариха Япония  Отвориха порти главните учебни заведения в Англия Отвориха порти главните учебни заведения в Англия  Ананиев с нова заповед Ананиев с нова заповед
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР