Епидемичният взрив в Смолян е в голямо предприятие за авточасти.

...
Епидемичният взрив в Смолян е в голямо предприятие за авточасти.
Коментари Харесай

Кметът на Смолян: Сложно е да се каже откъде е тръгнала заразата, работниците са от много общини

Епидемичният взрив в Смолян е в голямо предприятие за авточасти. Там, според последната официална информация, има регистрирани 58 положителни проби на коронавирус.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9885
Те излязоха след масово тестване, инициирано от работодателя в петък. Тествани бяха 377 работници.

Кметът на Смолян Николай Мелемов потвърди в Сутрешния блок на БНТ, че положителните проби от вчерашния ден са 58, от тях 21 от пробите са на жители на Смолянска община, другите са на съседните Мадан и Рудозем.

" Сложно е да се каже откъде е тръгнала заразата, тъй като в предприятието работят хора от много общини и те контактуват със своите семейства, роднини и познати ", каза той.

Мелемов посочи, че в Инфекциозното отделение в болницата в Смолян има 12 пациенти, в интензивното няма тежки случаи.

" Хората са с положителни проби, но не са болни ", каза още той.

По думите му мерките, предприети в града са достатъчни, но трябва да се разчита на самосъзнанието на хората и да се спазва дисциплина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9885  Как се популяризира COVID-19 в Европа? Как се популяризира COVID-19 в Европа?  Вирусологът проф. Аргирова: Няма втора вълна на ковид Вирусологът проф. Аргирова: Няма втора вълна на ковид  Проф. Кантарджиев описа детайлности за COVID-19 Проф. Кантарджиев описа детайлности за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР