Епидемиологът Антъни Фаучи, който е водеща фигура в оперативния щаб

...
Епидемиологът Антъни Фаучи, който е водеща фигура в оперативния щаб
Коментари Харесай

Антъни Фаучи предупреди: Последиците от прибързано отваряне на икономиката може да са много тежки

Епидемиологът Антъни Фаучи, който е водеща фигура в оперативния щаб на Белия дом за борба с новия коронавирус, заяви на изслушване в Сената в САЩ, че може да има много тежки последици от твърде прибързано отваряне на американската икономика в обстановка на епидемия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7832
Броят на починалите от новия коронавирус в Съединените щати може да е по-висок от официално обявения, предупреди освен това д-р Фаучи, цитиран от световните агенции. " Последиците може да са много тежки, ако някой щат, град или област решат да отворят икономиката си преди да са налице необходимите условия, по-специално спад на заразяванията в продължение на 14 дни и капацитет на щатите да реагират на нови заразявания ", заяви епидемиологът и изрази опасение, че на места може да възникнат нови огнища на зараза. Той предупреди, че с отварянето на икономиката неизбежно ще възникнат нови случаи на зараза, което ще доведе до нови жертви, а освен това ще затрудни и икономическото възстановяване.

Съветникът на Доналд Тръмп по здравни въпроси освен това заяви, че официалните данни за над 80 000 починали и 1,3 милион заразени с новия коронавирус в САЩ вероятно са по-ниски от действителните, например заради неотчитането на хора, които са починали у дома.

Главният експерт на САЩ по заразните болести ще се изкаже против прибързаното възобновяване на икономическата дейност

Няма да има готова ваксина за новия коронавирус за началото на новата учебна година, която в САЩ обикновено започва през август-септември, прогнозира Фаучи. Той повтори прогнозата си, че за разработване на ваксина ще са нужни от 12 до 18 месеца, и отбеляза, че работата е започнала през януари.

Правителството на САЩ работи по няколко потенциални ваксини, посочи д-р Фаучи, но не даде гаранции. Той подчерта, че " голямата неизвестна е ефикасността ", и изрази надежда да има тестове на ваксина в напреднала фаза в края на есента или началото на зимата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7832  Двоен скок на новозаразените с COVID-19 в Италия по отношение на през вчерашния ден Двоен скок на новозаразените с COVID-19 в Италия по отношение на през вчерашния ден  Европейски Съюз ще поддържа предложение за без значение следствие на произхода на пандемията от COVID-19 Европейски Съюз ще поддържа предложение за без значение следствие на произхода на пандемията от COVID-19  Германия се стреми да смъкна под единица цената на показателя на репродукция на ковид Германия се стреми да смъкна под единица цената на показателя на репродукция на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР