Епидемиолози от Хонконг са установили, че едва двадесет на сто

...
Епидемиолози от Хонконг са установили, че едва двадесет на сто
Коментари Харесай

70 на сто от заразените с новия коронавирус не го пренасят

Епидемиолози от Хонконг са установили, че едва двадесет на сто от носителите на новия коронавирус са отговорни за 80 процента от случаите на заразяване с него, съобщи електронното издание " Сайънс алърт ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8945
Учените освен това са отчели, че 70 на сто от заразените не са го предали на други хора и че всички случаи на разпространяване на заразата са настъпили при социални събирания на закрито, предава БТА.

Случаите на масово заразяване са по-чести, отколкото можем да допуснем и повече, отколкото можем да отдадем на случайността, казва един от авторите на изследването Бен Каулинг, преподавател в университета на Хонконг, пред изданието " Бизнес инсайдър ". Той подчертава, че честотата на масовото заразяване надхвърля обичайните представи. Затова е важно да се ограничат възможностите за масово разпространение на заразата, казва той. За масово разпространяване се говори, когато един човек заразява повече хора, отколкото обикновено при други вируси.

Над 11 600 са заразени с COVID-19 в Сърбия

Каулинг и екипът му са изследвали повече от 1000 случая на коронавирусна инфекция в Хонконг между 23 януари и 28 април. Учените са установили, че масовото заразяване било основната форма на пренасяне на заразата в града.

Около 350 от случаите били резултат от разпространяване в общността, а останалите били " внесени " от чужбина. Повечето от вътрешните зарази са настъпили в резултат на шест мащабни масови събирания на хора. Коефициентът на заразяване - средният брой индивиди, които един болен инфектира сред група хора без имунитет, при коронавируса засега варира между 2 и 2,5.

При случаите на масово заразяване с коронавируса в Хонконг обаче един човек е заразявал поне три пъти повече хора. Масовите зарази са се случили на сватбено тържество, в храм и в няколко заведения в града.

Резултатите от изследването все още не са публикувани в научно издание, защото очакват експертна оценка.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8945  Над 11 600 са инфектирани с COVID-19 в Сърбия Над 11 600 са инфектирани с COVID-19 в Сърбия  Май удари по безработицата в Съединени американски щати Май удари по безработицата в Съединени американски щати  СЗО предизвестява: Вирусът не си е отишъл, може да удари още веднъж СЗО предизвестява: Вирусът не си е отишъл, може да удари още веднъж
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР