Експерименталната ваксина срещу COVID-19 КоронаВак на китайската фармацевтична компания Синовак

...
Експерименталната ваксина срещу COVID-19 КоронаВак на китайската фармацевтична компания Синовак
Коментари Харесай

Ваксината срещу COVID-19 на Синовак премина първите две фази на тестовете

Експерименталната ваксина срещу COVID-19 " КоронаВак " на китайската фармацевтична компания " Синовак Байотек " предизвиква бърза имунна реакция, но нивото на антитела е по-малко, отколкото при хора, възстановили се от болестта, съобщи Ройтерс.

Първите две фази от изпитанията показаха, че ваксината е безопасна и предизвиква имунна реакция. Те не са пердназначени да оценяват ефикасността й, но изследователите обявиха, че " КоронаВак " може да осигури достатъчна защита на базата на опита с други ваксини и данни от доклиничните изпитания с макаци.

В изпитанията са участвали повече от 700 здрави доброволци. Резултатите от тях са публикувани в сп. " Лансет Инфекциозни болести ".

Резултатите от третата фаза на изпитанията ще покажат дали ваксината предизвиква достатъчна за защита имунна реакция. Такива изпитания се провеждат в Индонезия, Бразилия и Турция.

" КоронаВек " е една от трите ваксини, използвани в Китай върху стотици хиляди хора при извънреден режим. Тя е класически инактивиран препарат с отслабена версия на вируса SARS-CoV-2. Съхранява се в хладилник при температура от 2 до 8 градуса и остава стабилна до три години, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15232  Южна Австралия наложи шестдневна карантина поради 22 случая на COVID-19 Южна Австралия наложи шестдневна карантина поради 22 случая на COVID-19  Южна Корея бележи пик на инфектираните с ковид Южна Корея бележи пик на инфектираните с ковид  Доц. Кунчев: Днес ще проверим за какво не върви осъществяването на грипната имунизация за хората над 65 година Доц. Кунчев: Днес ще проверим за какво не върви осъществяването на грипната имунизация за хората над 65 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР