Екоактивисти подредиха редици от обувки на площад в Цюрих, за

...
Екоактивисти подредиха редици от обувки на площад в Цюрих, за
Коментари Харесай

Обувки заменят протестиращи, докато швейцарските екоактивисти спазвт ограниченията на карантината

Екоактивисти подредиха редици от обувки на площад в Цюрих, за да заемат мястото на протестиращите, които обикновено идват лично да протестират всеки петък с искания за действия срещу климатичните промени, предадоха БТА и Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6216
Организаторите заявиха, че идскат да изразят мнението си, съобразявайки се с ограниченията на публичните събирания, наложени за да бъде спряно разпространението на новия коронавирус.

" Нека да покажем солидарност във всяка криза, влючително към онези хора, които вече страдат от последствията на критичната криза. Настояваме всяка криза да се възприема сериозно и да се третира адекватно ", каза Фиона Чапори от организацията " Climate Strike Switzerland " (Климатична стачка - Швейцария), част от глобалнното движение Петъци за бъдеще.

Най-разнообразни обувки - кубинки и маратонки, сандали и балеринки, оформиха голям пъстър блок на градския " Зекселаютен плац ". Шепа хора, които присъстваха с лозунги като: " Събудете се: Действия за климата сега " и " Всяка криза е криза ", бяха разпръснати от полицията без инциденти.

Шведската ученичка екоактивистка Грета Тунберг, която основа глобалното протестно движение под наслов " Петъци за бъдещето ", призна днес, че се налага демонстрантите да сменят тактиката.

" Днес планирахме глобална климатична стачка, в която да участват милиони. Но в тази извънредна ситуация трябва да се адаптираме и да променяме поведението си ", написа тя в Туитър на фона на снимка на чифт обувки с висящо над тях палто на закачалка и развяващо се знаме.

Починалите от КОВИД-19 в Швейцария наброяват 1309, спрямо 1268 вчера, съобщиха днес здравните власти в конфедерацията. Броят на потвърдените случаи се е увеличил за денонощие от 28 469 до 28 677.

Предвижда се от 27 април в Швейцария да започне първият етап от разхлабването на ограниченията. Предстои отваряне на фризьорските салони, цветарниците и градинските центрове.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6216  Омбудсманът желае по-достъпна информация за ограниченията в поддръжка на бизнеса Омбудсманът желае по-достъпна информация за ограниченията в поддръжка на бизнеса  И Швейцария и Алжир признават изтекли български персонални документи И Швейцария и Алжир признават изтекли български персонални документи  Броят на инфектираните с ковид в Беларус доближава 9000 души Броят на инфектираните с ковид в Беларус доближава 9000 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР