Екипът на TOPNOVINI.BG и евродепутатът Ангел Джамбазки обединяват усилия за

...
Екипът на TOPNOVINI.BG и евродепутатът Ангел Джамбазки обединяват усилия за
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки и Topnovini.bg започват инициатива за подпомагане на българското производство

Екипът на TOPNOVINI.BG и евродепутатът Ангел Джамбазки обединяват усилия за разкриване на кампания за насърчаване използването на български продукти и услуги и популяризиране на българското производство.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3961
Да изберем българското е съвместна инициатива, която цели да подпомогне икономиката на страната в условия на криза, породена от разпространението на вируса Covid-19.

Джамбазки за забраните: Всяко прекаляване има обратен ефект

Г-н Джамбазки, съвместно с екипа на TOPNOVINI.BG стартирате инициатива в подкрепа на българската икономика и производство. Разкажете повече за кампанията.

Кампанията е мое предложение, което обсъдих с хората, които работят в TOPNOVINI.BG. Инициативата е продължение на една стара кампания, която насърчава българите да се ориентират върху собственото производство. Преди да дойде тази криза много хора ни гледаха с лек присмех и лека надменност отгоре върху предложението.

В момента се очаква изключително тежка икономическа криза. В България само за ден се регистрират около 3 000 нови безработни лица и икономиката ще бъде поставена пред сериозен риск. Единственото смислено нещо, което можем да направим като българи, е да пазаруваме български стоки и да избираме български услуги, за да може средствата да остават в родината.

Ако сега пазаруваме българско селско стопанство, ползваме български стоки, средствата ще могат след това да се върнат в българската икономика. Създаваме тази инициатива и към нея правим информационна страница (сайт), на която започваме кампания заедно с Вас, на която ще представяме и рекламираме български производители от всички сфери на обществения и икономически живот. Всички, които искат да се рекламират, абсолютно безплатно и добронамерено, ще ги представяме на българското общество.

Заедно с Вашия екип в рамките на днешния ден ще внесем мое предложение – официално подписано с бланка на Европейския парламент, с което ще изискаме Министерски съвет да задължи всички държавни чиновници (всички, които получават заплати от държавния бюджет), в рамките на извънредното положение да пазаруват само и единствено български стоки. Те получават парите си от държавния бюджет и е разумно да го подпомагат. Има достатъчно производители на храна, облекла и услуги. Това не е нововъведение. Не сме го измислили ние сега. Още на времето министър-председателя Стефан Стамболов задължава всички държавни чиновници да шият костюмите си само с български плат. Когато ние предлагахме това преди време ни се подиграваха - било протекционизъм, не можело в Европейския съюз. Френското външно министерство задължава своите дипломати да носят и да купуват дрехи само от френски марки и да ползват само френски автомобили.



Кампанията е следната – събираме всички български производители, започваме да им правим реклама в социалните мрежи. Обръщаме се към всички български граждани и им казваме: Да изберат българското “.

Какво още е необходимо да направим като народ, за да се справим с тази криза?

Не трябва да се подаваме на паника и истерия. Да не слушаме пророци, мошеници, ненормалници в социалните мрежи. Хора без медицинско образование, доказано глупави, започнаха да лекуват и да предписват антибиотици.

Бъдете спокойни, не се подавайте на паника, не пийте лекарства предварително или защото някой малоумник в социалните мрежи се прави на интересен и ви препоръчва разни хапчета, а следвайте разумните предложения на хората с медицинско образование.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3961  Коронавирусът ще бъде надвит на 1 юли в Румъния, съгласно симулация Коронавирусът ще бъде надвит на 1 юли в Румъния, съгласно симулация  Премиерът отговори на Радев Премиерът отговори на Радев  Съединени американски щати се готви да предложи носенето на маски Съединени американски щати се готви да предложи носенето на маски
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР